300γρ. μπισκότα Digestive
200γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Υλικά για την κρέμα:
2 συσκευασίες Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
200γρ. τυρί κρέμα
Υλικά για τη σάλτσα φράουλας:
500γρ. φράουλες
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Μία ώρα πριν αρχίσουμε το γλυκό, βάζουμε τα Morfat, τυρί κρέμα, και το ζαχαρούχο στο ψυγείο.
1) Θρυμματίζουμε καλά τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βρέχουμε καλά με τη μαργαρίνη. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή μία φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι 32 εκ. Βάζουμε στο ψυγείο.
2) Ξεκινάμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ή και με το σύρμα (σημείωση: με το σύρμα χρειάζεται άπειρη υπομονή και θα πετύχει περίπου σε 15′) βάζουμε τα Morfat και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
3) Σ’ ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο με το τυρί κρέμα. Έπειτα, ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κρέμα σαντιγύ, που φτιάξαμε χτυπώντας τα Morfat.
4) Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση που φτιάξαμε με τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο.
5) Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τις φράουλες τις βάζουμε με τη ζάχαρη σ’ ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.
6) Σερβίρουμε το Cheesecake μας βάζοντας κάποια ποσότητα από τη σάλτσα μας.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαίρη η Κατερινιώτισσα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!