700γρ. φύλλο λεπτό
300γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα
300γρ. κοπανισμένα καρύδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
400γρ. βούτυρο πρόβειο
3 κουτ. γλυκού κανέλα
Ελάχιστο γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Λίγο λεμόνι
Αναμιγνύουμε αμύγδαλα, καρύδια, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε στην γέμιση 4 κουτ. σούπας βούτυρο. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνουμε και βάζουμε γέμιση. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το κόβουμε σε φέτες λεπτές (1-2 δάκτυλα) και τα βάζουμε στο ταψί. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε σε όλες τις φετούλες λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και τα σιροπιάζουμε.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!