6 ψωμάκια για χάμπουργκερ
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κεσεδάκι μανιτάρια φρέσκα (250γρ.)
30γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
6 φέτες τυρί έμενταλ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλάκια worcestershire sauce
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Στο μούλτι κόβουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Κόβουμε σε φετούλες τα φρέσκα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα μανιτάρια σε σκόνη, το πιπέρι, το αλάτι και την σάλτσα γουρστερσάιαρ και τα αναμειγνύουμε καλά. Φτιάχνουμε 6 μπιφτέκια με τον κιμά μας και τα ψήνουμε στη σχάρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν για δυο τρία λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν καλά τα κρεμμύδια. Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια μας και ψήνουμε την εσωτερική τους πλευρά στη σχάρα. Βάζουμε τα μπιφτέκια μέσα στα ψωμάκια, το έμενταλ και προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών. Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε αυτά τα χάμπουργκερ που είναι ο παράδεισος του κάθε μανιταροφάγου!