500γρ. σιμιγδάλι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ξύλο κανέλας
2 κούπες νερό
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και το ξύλο της κανέλας και τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Σβήνουμε και τα δύο μάτια της κουζίνας και ρίχνουμε προσεχτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, απομακρυνόμαστε για λίγα δευτερόλεπτα για να μην καούμε και μετά με προσοχή ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα. Ανάβουμε ξανά το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στρώνουμε το χαλβά μας σε μία φόρμα για κέικ, πατάμε καλά για να του δώσουμε σχήμα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα από το άλλο πορτοκάλι. Αυτή η συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι είναι πολύ εύκολη, πολύ ελαφριά (γιατί έχει λίγη ζάχαρη και λίγο λάδι), πολύ οικονομική και πεντανόστιμη!