2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό Μέλισσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
5 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρια
1/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
Την φλούδα ενός λεμονιού
Υλικά για διακόσμηση:
Λίγη ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και την φλούδα του λεμονιού. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βαθιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν αλλάξει το χρώμα του σιμιγδαλιού και γίνει σκούρο ξανθό σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τις σταφίδες. Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε κρύο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε προσεχτικά το σιρόπι. Ανάβουμε ένα μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει ο χαλβάς το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το χαλβά σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε τον πολίτικο χαλβά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.