1 1/2 κούπα αλεύρι
2 1/2 κούπες γάλα
1/3 του πακέτου βούτυρο
1 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κουταλιές κουκουνάρι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι μας. Εντωμεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει το γάλα και έχουμε διαλύσει μέσα του τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μόλις βράσει το ρίχνουμε πολύ προσεκτικά στην κατσαρόλα με το αλεύρι ανακατεύοντας προσέχοντας να μην μας πιτσιλίσει και καούμε. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και καπακώνουμε την κατσαρόλα αφήνοντάς την για 5 – 10 λεπτά. Τον στρώνουμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια ή φτιάχνουμε οβάλ μπαλάκια με την βοήθεια δύο κουταλιών και τον σερβίρουμε.