1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
7 φλιτζάνια νερό
Αμύγδαλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε ανακατεύοντάς τα περιοδικά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και όταν αυτό κάψει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντάς το συνεχώς έως ότου ξανθύνει. Όταν γίνει αυτό ρίχνουμε μέσα ασπρισμένα τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια με προσοχή ρίχνουμε το αραιό σιρόπι που έχουμε φτιάξει στην άλλη κατσαρόλα μέσα σε αυτήν με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και βράζοντας έως ότου ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και φορμάρουμε το χαλβά σε σκεύος της αρεσκείας μας. Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρύδια. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μέσα σταφίδες μειώνοντας κάπως την ποσότητα της ζάχαρης. Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έδωσε η κυρία Πόπη, και την ευχαριστούμε πολύ.