2 κούπες νισεστέ
3 κούπες ζάχαρη (2 1/2 + 1/2)
6 κούπες νερό
75 – 100γρ. βιτάμ
1 κούπα αμύγδαλα
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Σε ένα μπωλ διαλύουμε στις 3 κούπες νερό το νισεστέ. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μέσα λιώνουμε την μισή κούπα ζάχαρη να γίνει καφέ καραμέλα. Προσθέτουμε το βιτάμ, τις υπόλοιπες 3 κούπες νερού, την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε το μείγμα του νισεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά και τον αδειάζουμε σε ταψάκι ή σε πυρέξ. Στρώνουμε την επιφάνεια με την ξύλινη κουτάλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη στην πεθερά μου που μου έδειξε τον δρόμο!