175γρ. κουβερτούρα (μαύρη σοκολάτα)
2 κουταλιές της σούπας νερό
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1/3 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 °C.
2. Βάλτε τη σοκολάτα, το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάλτε την από τη φωτιά και ανακατέψτε τη ζάχαρη και την βανίλια. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και στη συνέχεια, σταδιακά χτυπήστε στο μείγμα σοκολάτας, προσθέστε τα αυγά και τέλος τα καρύδια.
4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό καλά βουτυρωμένο ταψί 20cm. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 30 έως 35 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι σας να βγαίνει όταν το τρυπάτε στο κέντρο καθαρό.
5. Σερβίρετε τα όταν κρυώσουν και συνοδεύστε τα αν θέλετε με παγωτό.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Καρολάιν, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!