1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές σκόνη κακάο (άγλυκο)
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1/4 κούπας λάδι
1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σκόνη εσπρέσσο (προαιρετικά)
1 βανίλια
1 κουταλιά γάλα σε σκόνη
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη σκόνη εσπρέσο, το λάδι, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και τέλος προσθέτουμε και το γάλα σε σκόνη. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τη μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε πάνω του το μείγμα των μπράουνις σοκολάτας. Με μια σπάτουλα απλώνουμε να μοιραστεί λεπτά και ισόπαχα το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς έτσι ώστε να κάνει εξωτερική κρούστα. Βγάζουμε από το φούρνο το μείγμα και το χαράσσουμε (χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω) σε τετράγωνα κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι. Το βάζουμε ξανά στο φούρνο να ψηθεί για 7 ακόμη λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια. Τα μπράουνις σοκολάτας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!