1 λίτρο γάλα
1 κουβερτούρα
1 βιτάμ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 καπάκι κονιάκ ή λικέρ
2 πακέτα Πτι Μπερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
Καρύδια
Σοκολάτα τριμμένη
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό και λίγο παραπάνω γάλα, την κουβερτούρα σπασμένη, το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και τη βάζουμε να ζεσταθεί. Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε σε ένα τάπερ και το ανακατεύουμε καλά με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα και λιώσουν καλά όλα τα υλικά, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και σπάμε μέσα τα μπισκότα. Αδειάζουμε σε ένα ταψί ή τάπερ και στρώνουμε καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και το στρώνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή καρύδια.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Νικόλ, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!