1/2 κιλό αλεύρι + λίγο ακόμα
80γρ. βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
8 κουταλιές γάλα χλιαρό
4 αυγά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Λάδι
Υλικά για πασπάλισμα:
Ζάχαρη
Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και μέσα ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αυγά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό χώρο. Όταν φουσκώσει ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε περίπου μισή ωρίτσα να ξαναφουσκώσει. Τότε πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και πάνω της με τις παλάμες μας απλώνουμε τη ζύμη μας σε χοντρό φύλλο με πάχος ενάμιση εκατοστό. Με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους ζύμης. Τη ζύμη που περισσεύει την ζυμώνουμε ξανά, την απλώνουμε και την κόβουμε σε κύκλους μέχρι να τελειώσει.
Απλώνουμε τα ντόνατς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν πολύ, και τα σκεπάζουμε με πετσέτα καθαρή. Ζεσταίνουμε φριτέζα με λάδι και ρίχνουμε λίγα ντόνατς. Όταν γίνουν από την μία πλευρά (παίρνουν χρώμα γρήγορα) τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και τα βουτάμε σε ζάχαρη να πασπαλιστούν γύρω γύρω.