200γρ. βούτυρο λιωμένο (ζεστό)
3 κρόκους αυγών
2 κουταλιές ξύδι με εστραγκόν
2 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
1/4 κούπας πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο εστραγκόν
1/4 κουταλάκι πιπέρι
Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Αλάτι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για περίπου επτά λεπτά το ξύδι, το κρασί, το κρεμμύδι, ενάμισι κουταλάκι από το εστραγκόν και το πιπέρι. Κατόπιν απομακρύνουμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών, μαζί με μία κουταλιά νερό και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ανακατευτεί καλά.
Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε -προσέχοντας να ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά- απομακρύνοντας συχνά το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Όταν η σάλτσα μας γίνει αφράτη και πηχτή την απομακρύνουμε από τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ενσωματώνεται εντελώς η μια κουταλιά πριν προσθέσουμε την επόμενη. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο εστραγκόν και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμη πιπέρι και χυμό λεμονιού.