1 ώριμη μπανάνα
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα υγρή σόδα
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1,5-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Χτυπάμε με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα, τη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι και τέλος το αλεύρι (με το μάτι μέχρι να γίνει όπως η γνωστή ζύμη του κέικ). Μοιράζουμε σε 12άρα φόρμα για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύα Σαμούρκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!