Υλικα
8 αυγά σφιχτά βρασμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ραπανάκι
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο μαϊντανό και τα κλωναράκια του
Λίγη μαγιονέζα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Καθαρίζουμε τα αυγά. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά και το ραπανάκι σε τετραγωνάκια, το κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού. Κόβουμε το πάνω μέρος των αυγών και αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους. Λιώνουμε τους κρόκους μέσα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε λίγο από τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε και λίγη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο μας λίγο ακόμη από όποιο λαχανικό θέλουμε. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε νερό και μέσα του βουτάμε την άκρη του κομμένου αυγού. Στη συνέχεια την πιέζουμε στον ψιλοκομμένο μαϊντανό να κολλήσουν φυλλαράκια γύρω του. Γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα αυγού που φτιάξαμε και με τα κλωναράκια του μαϊντανού φτιάχνουμε “χερούλια” για το καλαθάκι μας! Τα αυγουλάκια καλαθάκια είναι έτοιμα να στολίσουν το ανοιξιάτικο-πασχαλινό τραπέζι μας αλλά και να τα γευτούμε.