1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό βούτυρο
1 1/4 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
6 βανίλιες
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αμμωνία
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο και όταν ασπρίσει και φουσκώσει προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες. Σε ένα ποτήρι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μέσα της ανακατεύουμε την αμμωνία. Προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο μπωλ μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν. Αφήνουμε το μίξερ μόλις αρχίσει να ζορίζεται και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. Όταν η ποσότητα του αλευριού φτάνει στο τέλος της κοιτάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο από το ένα κιλό. Θα το καταλάβουμε γιατί η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι μας. Εάν κολλάει θα θέλει λίγο ακόμη αλεύρι. Πλάθουμε τα αυγοκούλουρά μας στρογγυλά ή σαλιγκαράκια και τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για μπισκότα ή σε ειδικές για τρόφιμα πλαστικές σακούλες καλά κλεισμένες.