10 φέτες ψωμί του τοστ
5 αυγά
1/4 του λίτρου γάλα (αν θέλουμε τις αυγόφετες γλυκιές βάζουμε περισσότερο γάλα, αν τις θέλουμε
αλμυρές λιγότερο)
Λίγο αλάτι (αν τις θέλουμε αλμύρες)
Μέλι (αν τις θέλουμε γλυκιές)
Ελαιόλαδο
Παίρνουμε το ψωμί του τοστ και αφού έχουμε σπάσει και χτυπήσει τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το γάλα και το αλάτι (αν τις θέλουμε αλμυρές), βουτάμε τις αυγόφετές μας στο μείγμα του μπωλ όχι για πολλή ώρα, περίπου για 10 δεύτερα και μετά γυρνάμε την φέτα από την άλλη και την μουσκεύουμε για περίπου 5 δεύτερα.
Αφού το κάνουμε αυτό με όλες τι φέτες, γρήγορα-γρήγορα πριν στεγνώσουν βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω του και βάζουμε πάνω του 1 ή 2 αυγόφετες ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού. Μόλις δείτε να ροδοκοκκινίζουν τις γυρνάτε από την άλλη και μόλις ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη τις βγάζετε. Αν τις θέλετε γλυκιές προσθέτετε από πάνω όσο μέλι θέλετε και τις απολαμβάνετε είτε γλυκιές είτε αλμυρές.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύα Σαμούρκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!