4 – 6 αυγά
2 κονσέρβες ντοματάκια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
50 – 70γρ. τυρί φέτα σε κυβάκια
4 κουταλιές λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι μπούκοβο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ζεστό φρυγανισμένο ψωμί (σαν συνοδευτικό)
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μέσα του σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, το κύμινο και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και ξύνουμε με ξύλινη σπάτουλα τον πάτο και τα πλαϊνά του τηγανιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια (μαζί με το υγρό της κονσέρβας), το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και με την σπάτουλα πιέζοντας κόβουμε τα ντοματάκια. Αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει. Τότε σπάμε τα αυγά πάνω στη σάλτσα τακτοποιώντας τα ομοιόμορφα με τη σπάτουλα και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε και την φέτα έτσι ώστε να μην πέσει πάνω στα αυγά και σπάσει τον κρόκο. Μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμη ανάλογα με το πόσο μελάτα ή όχι τα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και απολαμβάνουμε αυτά τα υπέροχα αυγά με πικάντικη γεύση ντομάτας σερβιρισμένα με φρυγανισμένο ψωμί.