Υλικά:
Αυγά
Βούτυρο ή βιτάμ
Πάπρικα γλυκιά
Μαυροπίπερο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζω 1 1/2 κούπα νερό με λίγο αλάτι να βράσει. Κατόπιν ρίχνω ένα ένα τα αυγά προσεκτικά να μη σκορπίσουν. Προσθέτω λίγο λάδι (1 κουταλιά της σούπας) και τα περιχύνω με ένα κουτάλι με το ζεστό νερό να δέσει από πάνω το αυγό. Μετά τα βγάζω ένα ένα με τρυπητή κουτάλα στο πιατάκι. Εν τω μεταξύ στο ζεστό τηγάνι ζεσταίνω βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ, πάπρικα γλυκιά, λίγο μαυροπίπερο και περιχύνω τα αυγά. Τρώγονται ζεστά.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ξένια, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.