Υλικά:
Αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι
Βιτάμ ή βούτυρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα (γαλατιέρα) βάζουμε δυο κούπες νερό, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε ένα μπωλάκι σπάζουμε ένα-ένα τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεχτικά μέσα στο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για τρία λεπτά και βοηθάμε περιχύνοντάς τα με το βραστό νερό της κατσαρόλας. Τα βγάζουμε προσεχτικά με τρυπητό, τα αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε τα περιχύνουμε με λίγο βούτυρο ή βιτάμ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.