Υλικά:
Αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Στάκα (ή τσίπα από βρασμένο γάλα)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι, το ζεσταίνετε και σπάζετε μέσα με προσοχή τα αυγά. Ρίχνετε γύρω από τα αυγά αρκετή στάκα και τα αφήνετε να σιγοψηθούν έως ότου πήξουν. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Σημείωση: Την στάκα στην Κρήτη την βγάζουν με αλλεπάλληλα βρασίματα του γάλακτος που είναι ολόπαχο και δίνει άφθονο καϊμάκι.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Αναζητώντας την Χρύσα Παραδείση», της Μαρίας Τσοσκούνογλου!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.