10 αυγά μεγάλα
5 μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ. σκληρό τυρί ψιλοτριμμένο
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 πράσινο κρεμμυδάκι
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε, κρυώνουμε και καθαρίζουμε τα αυγά. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε λίγο βούτυρο και μέσα του τηγανίζουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά (χωρίς να αλατίσουμε) για ένα τεταρτάκι περίπου ανακατεύοντας συχνά. Λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (εκτός από το πράσινο μέρος του που το κρατάμε για διακόσμηση). Κόβουμε τα αυγά στα δύο κατά μήκος και αδειάζουμε τους κρόκους τους σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με ένα πιρούνι τους πολτοποιούμε εντελώς. Όταν αυτό γίνει προσθέτουμε και το μείγμα των μανιταριών, ανακατεύουμε καλά και όταν κρυώσει εντελώς ρίχνουμε και την μαγιονέζα ανακατεμένη με το τυρί. Ανακατεύουμε και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών μας. Διακοσμούμε πασπαλίζοντάς τα με τις ροδελίτσες του πράσινου μέρους του κρεμμυδιού και σερβίρουμε.