6 αυγά
200γρ. καπνιστό σολωμό σε κομματάκια
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 λεπτό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ή άνηθο
1/2 λεμόνι
Κόκκινο χαβιάρι (προαιρετικά)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε και καθαρίζουμε τα αυγά. Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και ρίχνουμε τον κρόκο τους σε ένα μπωλ. Στους κρόκους προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σχοινόπρασο και τον σολωμό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών με το μείγμα μας και διακοσμούμε με φύλλα μαϊντανού ή άνηθου και κόκκινο χαβιάρι. Στολίζουμε τα γεμιστά αυγά με καπνιστό σολωμό σε πιατέλα και σερβίρουμε.