Υλικά για τη γέμιση:
4 αβοκάντο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κιλού μανιτάρια φρέσκα
1 κόκκινη πιπεριά
Ελάχιστο άνηθο
Υλικά για τη σάλτσα:
Ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα
Πλένουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε το κουκούτσι τους. Χτυπάμε καλά τα υλικά για τη σάλτσα και αλείφουμε εσωτερικά το αβοκάντο ώστε να πάει παντού. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Γεμίζουμε την κοιλότητα των αβοκάντο, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τα ψήνουμε για ένα τέταρτο στους 175 βαθμούς.