Αλεύρι
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
40γρ. νωπή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη γεμάτη γεμάτη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό φέτα
200γρ. γκούντα τριμμένη
4 αυγά χτυπημένα
Λίγο πιπέρι
Όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα πολύ βαθύ κατσαρόλι… ανακατεύουμε πολύ καλά… για αρχή βάζουμε 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις… αρχίζουμε το ζύμωμα και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Η ζύμη είναι μαλακή και αφράτη… σκεπάζουμε 1 ώρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα κόβουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μανταρινιού. Στρώνουμε τα μπαλάκια σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε 30′. Στα 30′ όπως είναι σκεπασμένα με το χαρτί, τα πατάμε από πάνω και τα αφήνουμε αλλά 15′. Το αποτέλεσμά θα είναι ζυμαράκια απίστευτα αφράτα. Ανοίγουμε με τα χέρια μας, δεν κολλάει καθόλου η ζύμη και γεμίζουμε. Όλα τα υλικά της γέμισής μας τα κάνουμε ένα χαρμάνι ζυμώνοντας με το χέρι και βάζουμε στο ζυμάρι. Κλείνουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε αλλά 15′ στο ταψί μας! Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180° C μέχρι να ροδίσουν!
Γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει!
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.