Τηγανιτές πατάτες ή πουρέ
Ζαμπόν
Μπέικον
Πράσινη πιπεριά
Κόκκινη πιπεριά
Κίτρινα τυριά τριμμένα
Αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο
Τι κάνουμε όταν μας έχουν μείνει πατάτες τηγανητές ή πουρές;
Θα χρειαστούμε φόρμα για καπ κέικς ή μάφφινς. Βουτυρώνουμε καλά κάθε μία από τις εσοχές της. Βάζουμε λίγες πατάτες τηγανητές στην κάθε εσοχή και τις πιέζουμε να λιώσουν όσο γίνεται και να πάρουν την φόρμα της. Αν χρησιμοποιούμε πουρέ απλά τον στρώνουμε καλά στο κάθε φορμάκι. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον, τις πιπεριές και τα στρώνουμε πάνω από τις πατάτες. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε ξανά. Γεμίζουμε τα φορμάκια (όχι εντελώς γιατί θα φουσκώσουν λίγο) με το αυγό και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα μας. Ξεφορμάρουμε με προσοχή και τα ατομικά ομελετάκια μας είναι έτοιμα!
Αν θέλουμε μπορούμε να τα φυλάσσουμε στην κατάψυξη και να τα ζεστάνουμε λίγο πριν να τα σερβίρουμε.