200γρ. φράουλες σε κομματάκια
100γρ. φράουλες ολόκληρες μικρές
150γρ. σοκολάτα
250γρ. τυρί μασκαρπόνε
100γρ. σαντιγί
100γρ. ζάχαρη
125ml γάλα
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
2 φύλλα ζελατίνης
Μουλιάζουμε σε νερό (όπως μας λέει η συσκευασία τους) τα φύλλα ζελατίνης. Σε μπεν μαρί φτιάχνουμε κρέμα με τους κρόκους, τη ζάχαρη και το γάλα ως εξής: Ανακατεύουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα του την ζάχαρη και στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπωλάκι τα αυγά καλά, και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς στο μείγμα της ζάχαρης και του γάλακτος.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει. Προσθέτουμε και το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Όταν έχει φτάσει σε θερμοκρασία περίπου στους είκοσι βαθμούς Κελσίου ανακατεύουμε και την σαντιγί.
Γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/4 με τις κομμένες φράουλες και προσθέτουμε την κρέμα μας. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και όταν την απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήσουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει αλλά να παραμένει ρευστό, περιχύνουμε τις κρέμες μας με ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας. Στολίζουμε και με μια μικρή φράουλα για κάθε ποτήρι μας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα μας.