1 αστακό φρέσκο (1 κιλό περίπου)
4 μεγάλες γαρίδες
1 πακέτο μακαρόνια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1/2 πιπεριά πράσινη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τον αστακό και τις γαρίδες. Παίρνουμε ένα κομματάκι μπαμπάκι, το ποτίζουμε με ελαιόλαδο και με αυτό βουλώνουμε τις τρύπες του αστακού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, τόσο ώστε να καλύπτει τον αστακό μας. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και μετράμε με το ρολόι πέντε λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος αυτός, ρίχνουμε μέσα τον αστακό, τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου ο αστακός αλλάξει χρώμα (περίπου μισή ώρα). Βγάζουμε τον αστακό και τις γαρίδες από την κατσαρόλα και στο νερό του βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Ανοίγουμε και αφού αφαιρέσουμε τα εντόσθια, ξεχωρίζουμε την ψίχα του αστακού από το κέλυφος. Την ψίχα που αφαιρέσαμε από τα πόδια του αστακού, θα την χρησιμοποιήσουμε στην σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες, την πιπεριά κομμένη σε κομματάκια, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και την ψίχα από τα πόδια του αστακού. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο νερό από αυτό που έχει βράσει ο αστακός. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, στο κέντρο βάζουμε την ψίχα του αστακού, περιφερειακά τις 4 γαρίδες και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα. Η αστακομακαρονάδα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Μην κάνετε το συχνό λάθος που κάνουν σε πολλά καταστήματα. Η αστακομακαρονάδα ΔΕΝ συνοδεύεται με τυρί.