1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
4 ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
3-4 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι του κρασιού κρασί (ότι έχουμε)
Λίγο ξύδι Balsamico
1 αστακό 1 1/2 περίπου κιλό
5-6 φύλλα βασιλικού
Μισό κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βάζουμε στον αστακό αλάτι, πιπέρι, δάφνη, κονιάκ, κρασί, Balsamico, και βασιλικό και τον αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα αφού προσθέσουμε και λίγο νερό. Βγάζουμε τον αστακό από το ζουμί, το σουρώνουμε και στο μισό ζουμί ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μέχρι να πιουν το ζουμί προσθέτοντας και λίγο νερό. Το υπόλοιπο ζουμί το ρίχνουμε στη σάλτσα και την βράζουμε μέχρι να δέσει. Καθαρίζουμε τον αστακό από το κέλυφος και σερβίρουμε στο πιάτο τη μακαρονάδα, λίγη σάλτσα και κομμάτια αστακού.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!