Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
2 1/2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια νερού ηλιέλαιο
1 1/2 κιλό ζάχαρη
150γρ. νωπή μαγιά
3 κ.γ. μαχλέπι
3 κ.γ. κάρδαμο
4 κ.γ. γλυκάνισο
2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
3 κιλά αλεύρι και όσο πάρει
Υλικά για το μελόνερο:
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. ζεστό νερό
2 φύλλα δάφνης
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, την αφήνουμε δέκα λεπτά και τη βάζουμε στο σκεύος που θα ζυμώσουμε. Προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με το χέρι. Κατόπιν ρίχνουμε τα μυρωδικά μας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μας σταδιακά, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα-ζύμωμα με το χέρι μας. Θέλουμε να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά να μην είναι και πολύ σφιχτή. Λαδώνουμε τα ταψάκια μας και την μοιράζουμε σε αυτά, πλάθοντάς την σαν καρβελάκια. Με ένα μαχαίρι κάνουμε τρύπες μέχρι κάτω, σχηματίζοντας ένα σταυρό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 50 βαθμούς, τα βάζουμε μέσα και όταν φουσκώσουν τα ψήνουμε μέχρι να ροδοψηθούν. Όταν βγουν από το φούρνο, περνάμε την επιφάνεια των άρτων μας με μελόνερο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!