1/2 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 πακέτο φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
Λίγο βούτυρο ακόμη για άλειμμα του ταψιού
Υλικά για τη γέμιση:
4 κολοκυθάκια
1 πακέτο μανιτάρια
3 πιπεριές χρωματιστές ή πράσινες
2 καρότα
1 μικρό φινόκιο
4 κουταλιές βούτυρο
1-2 κουταλιές σιμιγδάλι
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την μπεσαμέλ:
1/2 λίτρο γάλα
1/2 κιλό κίτρινα τυριά τριμμένα
4 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη βάση της τάρτας μας. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και τρίβουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας μέχρι να τριφτεί. Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας) και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη και απαλή. Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί ώστε να καλύψει και μέρος του τοιχώματος.
Τώρα θα ετοιμάσουμε τη γέμιση της τάρτας μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό ώστε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά με καπακωμένο τηγάνι. Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε το σιμιγδάλι ώστε να απορροφήσει όλα τα υγρά των λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν.
Μέχρι να κρυώσουν κάπως τα λαχανικά μας εμείς θα φτιάξουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια γαλατιέρα ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας έντονα και διαρκώς. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο συνεχίζοντας το βράσιμο και το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ μας. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Στο ταψί μας, πάνω από τη βάση της τάρτας στρώνουμε τα λαχανικά μας και από πάνω τους απλώνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στη κάτω σχάρα του φούρνου μας για τρία τέταρτα της ώρας περίπου μέχρι να πάρει χρώμα, στους 175 βαθμούς.