6 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουτί εβαπορέ γάλα
Ίση ποσότητα (1 κουτί εβαπορέ) φρεσκοστυμένο χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι γλυκού τρίμμα περγαμόντου ή πορτοκαλιού ή λεμονιού
2 1/2 κουταλιές σούπας κρυσταλλική στέβια
Ζεσταίνουμε το εβαπορέ. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το χυμό και εκεί διαλύουμε το κακάο, το άνθος αραβοσίτου και τη στέβια. Αφού γίνει λείο μείγμα το ρίχνουμε μέσα στο γάλα που πρέπει να είναι σε σημείο βρασμού ώστε να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε συνέχεια ρίχνοντας και το τρίμμα. Σε 2 με 3 λεπτά είναι έτοιμη η αρωματική μας κρέμα.
Η συνταγή είναι αποκλειστικά φτιαγμένη για την Ματιά.
Τρώγεται αφού κρυώσει λίγο για να διαχυθούν περισσότερο τα αρώματα.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!