1 μπούτι αρνίσιο
2 1/2 κιλά πατάτες περίπου
2 σκόρδα
4 κρεμμυδάκια στιφάδου ξερά
Λίγη ρίγανη
Λίγο δεντρολίβανο
3 λεμόνια
Λίγη μουστάρδα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα και ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε καλά το μπούτι του αρνιού και το βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση, ρίχνουμε το κρασί, ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου. Όταν περάσει η μια ώρα καθαρίζουμε τις πατάτες μας, τις κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και αφού συμπληρωθεί η μιάμιση ώρα ψησίματος του αρνιού, το ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε και τις πατάτες, προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση και ψήνουμε για περίπου 3/4 της ώρας ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το αρνί και οι πατάτες.