1 μπούτι αρνιού ξεκοκαλισμένο
Kρεμμυδάκια για στιφάδο
2 σκελίδες σκόρδο
Ντοματάκια Σαντορίνης
1-2 μελιτζάνες
Κόκκινη και πράσινη πιπεριά
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπωλ και προσθέτουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το χυμό λεμονιού, και τ’ αφήνουμε να μαριναριστεί για μερικές ώρες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε για μια ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τις ξεπλένουμε καλά με νερό, να φύγει όλο το αλάτι και τις στύβουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, κόβουμε σε τετράγωνα τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε μέσα στη μαρινάδα του κρέατος έτσι ώστε να λαδωθούν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Τα περνάμε σε μικρές μεταλλικές σούβλες εναλλάξ με το κρέας, τα ντοματάκια και τις μελιτζάνες και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.