1 αρνί ή 1 κατσίκι
Αλάτι, πιπέρι
Κληματόβεργες από αμπέλι
Αυτός είναι ένας καλός τρόπος ψησίματος του πασχαλινού αρνιού. Είναι εύκολος, το αρνί γίνεται νόστιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε προβλέψει να βρούμε κληματόβεργες και να συνεννοηθούμε με τον φούρναρη της γειτονιάς μας.
Πλένουμε καλά τις κληματόβεργες καθώς και το αρνί. Δανειζόμαστε από το φούρνο της γειτονιάς μας μια μεγάλη λαμαρίνα και μέσα σε αυτήν στρώνουμε τις κληματόβεργες σε δύο στρώσεις. Η δεύτερη στρώση θα σχηματίζει κάθετη γωνία με την πρώτη (σταυρωτά). Φτιάχνουμε αλατοπίπερο σε ένα μπωλάκι και με αυτό αλείφουμε με το χέρι μας το αρνί μέσα έξω (εσωτερικά και εξωτερικά). Το βάζουμε στη λαμαρίνα «διπλώνοντάς» το στη μέση έτσι ώστε να χωρέσει στη λαμαρίνα. Το πηγαίνουμε στο φούρνο από νωρίς γιατί θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο.