Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
2 κιλά αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
1 κιλό ρεβύθια
3 κρεμμύδια τριμμένα
4 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. μέλι
5-6 φύλλα δάφνης
1 μικρό πορτοκάλι στημένο
Μπόλικο μάραθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε σε μία γάστρα τα ρεβύθια που έχουμε μουλιάσει από βραδύς, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μάραθο, το χυμό πορτοκαλιού, τα φύλλα δάφνης, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε και το αρνάκι μας από πάνω, ρίχνουμε νεράκι τόσο ώστ ενα καλύψει τα ρεβύθια μας, λίγο ακόμα λαδάκι πάνω από το κρέας, λίγο μάραθο, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο μας. Το ιδανικό είναι να ψήσουμε το φαγητό μας για περίπου 8-10 ώρες (ένα βράδυ ολόκληρο) στους 100 βαθμούς.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!