Υλικά:
1 1/2 κιλό αρνί μπροστινό
1 φλυτζάνι λάδι
1-2 λεμόνια
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Το βάζουμε στο κεραμικό σκεύος και το περιλούζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Το βάζουμε σε μέτριο φούρνο κι όταν αρχίσει να ψήνεται προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό. Το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.