Υλικά:
1 1/2 κιλό αρνάκι ψαχνό
5 ώριμες ντομάτες ή 2 κονκασέ
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες μας τις ξύνουμε με ένα μαχαίρι με λάμα χωρίς δόντια με φορά από τον αφαλό προς το κοτσάνι. Ένας άλλος τρόπος είναι να τις βουτήξουμε σε βραστό νερό για λίγο και αμέσως μετά σε παγωμένο) και τις χοντροκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το κρέας, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 90 περίπου λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσει και προσθέτοντας όταν χρειάζεται, λίγο νερό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.