Το πάνω μέρος (στήθος) από ένα κατσίκι ή αρνί
Το συκωτάκι του ψιλοκομμένο
3 ποτήρια ρύζι Καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
Καθαρίζετε και πλένετε καλά το αρνί. Το κόβετε στη μέση κρατώντας τα μπουτάκια για άλλη χρήση. Πέρνετε το στήθος το αλείφετε με χυμό λεμονιού μέσα έξω και το αλατοπιπερώνετε. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σωτάρετε σε αυτό το ξερό κρεμμύδι αρχικά, τα συκωτάκια, το ρύζι, και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά ρίχνετε το χυμό από 1 λεμόνι αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε 2-3 ποτήρια νερό και στο τέλος τα μυρωδικά και το μαρούλι ανακατεύοντας και πάλι όλα τα υλικά μαζί και το σβήνετε. Το αφήνετε να κρυώσει για μισή ώρα και στη συνέχεια γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού αφήνοντας χώρο για να φουσκώσει το ρύζι, και το ράβετε προσεχτικά με βαμβακερή κλωστή. Λαδώνετε το αρνί, το βάζετε σε μεγάλο ταψί ρίχνετε μέσα 3-4 ποτήρια νερό το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, και το ψήνετε στους 150 βαθμούς για 2 1/2 ώρες και στους 220 1 1/2 ώρα χωρίς αλουμινόχαρτο.
Αφού ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 1/4 αφαιρείτε τη κλωστή και βγάζετε τη γέμιση σε πιατέλα. Κόβετε το κρέας σε κομμάτια και το σερβίρετε σε δύο μεγάλες πιατέλες. ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ με σαλάτα μαρούλι και ποικιλία τυριών.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ (ΓΕΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ). ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύη Μήτσου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ. Είναι μια συνταγή που περιλαμβάνεται, στο βιβλίο της «Γεύσεις Ζωής».