2 κιλά αρνάκι γάλακτος (το μπροστινό μέρος)
1/2 λεμόνι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρια ρύζι καρολίνα
Πλένουμε καλά το αρνάκι ώστε να φύγουν όλες οι τρίχες. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο πήλινο σκεύος (γιουβέτσι). Προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και το φρέσκο βούτυρο και το ψήνουμε σκεπασμένο. Μόλις γίνει το αρνάκι προσθέτουμε 3 1/2 ποτήρια ζεστό νερό, 2 ποτήρια ρύζι Καρολίνα και λίγο αλάτι ακόμη και ψήνουμε μέχρι να γίνει και το ρύζι μας.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!