1 μπούτι αρνί ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο σε πλατιά φέτα περίπου 2,5 κιλά
50γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα
(μαϊντανό, άνηθο, μέντα)
5 κόκκινες μεγάλες γλυκές πιπεριές
(κονσέρβας ή φρέσκες ελαφρά βρασμένες)
200γρ. σκληρό λευκό τυρί
(Ελληνική Φέτα κατά προτίμηση)
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά φύλλα από αμπέλι
Ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας το χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε επάνω τα αμπελόφυλλα και το κρέας που έχουμε πλύνει και στεγνώσει. Απλώνουμε 5 πιπεριές, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοιράζουμε τα ψιλοκομμένα βότανα. Προσθέτουμε και το τυρί κομμένο σε κύβους. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό με το χαρτί ψησίματος γύρω και το ξανά τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε σε ένα ταψί με νερό και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς για 3 ώρες.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Μάθετε για την ταβέρνα της Βιβής «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!