Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό αρνάκι
300gr ρύζι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε το αρνάκι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με πολύ λίγο νερό, στο φούρνο, να σιγοψήνετε.
2. Αφού ψηθεί και μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε 3 κούπες (ποτήρια) νερό και 1 ρύζι (περίπου).
3. Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε ένα τέταρτο και ύστερα το κατεβάζουμε για να φουσκώσει.
4. Στο τέλος το σερβίρουμε με ρύζι και λεμόνι ή γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή από την Καλαμπάκα μας έστειλε η Κατερίνα Μυλωνά και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.