2 1/2 κούπες βρασμένο ρύζι (κατά προτίμηση όχι σπυρωτό)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
3 μεγάλα αυγά
10 κυβάκια τυριού (μοτσαρέλα, ένταμ, γκούντα κτλ)
1 1/2 κούπα ψίχουλα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι μείγμα ιταλικών μυρωδικών
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ένα από τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα μυρωδικών, αλάτι και πιπέρι (λαμβάνοντας υπόψιν πως το ρύζι μας μπορεί ήδη να έχει αλάτι, αν έχει περισσέψει από προηγούμενο φαγητό και πως η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί). Βάζουμε και το ρύζι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας θα φτάσει για 10 κεφτεδάκια. Παίρνουμε το ένα δέκατο λοιπόν στο χέρι μας και το στρώνουμε στην παλάμη μας. Βάζουμε τον ένα κύβο τυριού μέσα και στη συνέχεια τον κλείνουμε με το μείγμα μας και το πλάθουμε να γίνει στρογγυλό. Όταν γίνουν τα κεφτεδάκια μας χτυπάμε τα άλλα δύο αυγά σε ένα μπωλ και τους προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα ψίχουλα ή την φρυγανιά. Βουτάμε ένα ένα τα κεφτεδάκια μας στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους. Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά, καθώς είναι, σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό κάποιου πιάτου. Τραγανά εξωτερικά και με λιωμένο τυρί στο κέντρο τους, γίνονται ανάρπαστα!