Υλικά:
1/2 κιλό αρακά
1/2 ματσάκι άνηθο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
4 πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε σε τετραγωνάκια τις πιπεριές και τις ντομάτες, σε μεγαλύτερα τετράγωνα τις πατάτες, σε ημικύκλια τα καρότα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, τις πατάτες, τις ντομάτες και τέλος τον αρακά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τον άνηθο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τον κοκκινιστό αρακά μας.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.