500γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
200γρ. τυρί έμενταλ
200γρ. μπέικον ξεροψημένο και ψιλοκομμένο
3/4 κούπας φιλέ αμυγδάλου
1 κουταλιά worcestershire sauce
1 κουταλιά λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι σε σκόνη (καρύκευμα)
1/2 κουταλάκι ξερό σκόρδο σε σκόνη (καρύκευμα)
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο
Αφήνουμε το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τρίβουμε το έμενταλ. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το κριμ τσίζ, το έμενταλ, το κρασί, το μπέικον, τη σως, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε από το φιλέ αμυγδάλου 1/4 της ποσότητας. Μέσα σε διαφανή μεμβράνη βάζουμε το μείγμα μας και του δίνουμε το σχήμα μπάλας. Το ψύχουμε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες ή και για όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα μαζί με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο σε ένα μπωλ που να χωρά άνετα την τυρένια μπάλα. Κυλάμε μέσα τη μπάλα έτσι ώστε να αποκτήσει ένα στρώμα αμυγδάλου και δεντρολίβανου γύρω γύρω της. Την σερβίρουμε σε πιατέλα και την συνοδεύουμε τόσο με αλμυρά σνακς (πατατάκια, κρακεράκια) αλλά και φρούτα (μήλα, σταφύλια κτλ). Απολαύστε την!