300γρ. αρακά βρασμένο στραγγισμένο
250γρ. μαγιονέζα Χέλμανς
150γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
12 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
3/4 κούπας ξερά κράνμπερις (cranberries)
1 μέτριο άισμπεργκ (iceberg)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά ζάχαρη
Κόβουμε το άισμπεργκ σε μέτρια ακανόνιστα κομμάτια, τις πιπεριές σε κυβάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες που τις χωρίζουμε να γίνουν δαχτυλίδια. Σε μια βαθιά, διαφανή σαλατιέρα στρώνουμε κάτω το άισμπεργκ, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον αρακά. Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε την μαγιονέζα με τη ζάχαρη και με αυτό το μείγμα κάνουμε μια στρώση πάνω στη σαλάτα (να πάει παντού). Πασπαλίζουμε από πάνω με το τσένταρ, το μπέικον και τα κράνμπερις. Σκεπάζουμε την σαλατιέρα με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα να σταθεί. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!