Υλικά:
Λάχανο
Μαρούλι
Καρότο
Κοκκινολάχανο
Πατζάρια
Μπαλσάμικο
Λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια. Κόβουμε τους βολβούς τους σε στρογγυλές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κοκκινολάχανο και το μαρούλι προσέχοντας να μην τα αναμείξουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε στον τρίφτη. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά εναλλάξ ώστε να δημιουργηθούν πέντε χρωματικές περιοχές, μία για κάθε λαχανικό. Πχ. Κοκκινολάχανο, Μαρούλι, Παντζάρι, Λάχανο, Καρότο. Από πάνω ρίχνουμε λάδι και ξύδι μπαλσάμικο ή λάδι και λεμόνι. Αλατίζουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν την σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.