1 κιλό χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρια)
2 περίπου γαλλικές μπαγκέτες (ψωμί)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
3 κουταλιές πάπρικα
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια θυμάρι
1 1/2 κουταλάκι σκόρδο ξερό
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι καυτερό πιπέρι (καγιέν)
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Βούτυρο ή μαγιονέζα
Φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
Αλείφουμε τα φιλέτα με λάδι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, τα πιπέρια και το αλάτι. Προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο και το κύμινο. Αλείφουμε το ψαρονέφρι γύρω γύρω με το μείγμα που φτιάξαμε, το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μείνει όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα ψήνουμε τα ψαρονέφρια σε λαδωμένο ταψί στους 220 βαθμούς για μισή περίπου ώρα ή μέχρι η εσωτερική τους θερμοκρασία να φτάσει τους 70 βαθμούς. Αφήνουμε να σταθούν για δέκα με δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φετούλες. Κόβουμε σε φέτες τις μπαγκέτες και τις αλείφουμε με βούτυρο ή μαγιονέζα από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι σαλάτα και από πάνω βάζουμε το κρέας. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φετούλες και τις απλώνουμε πάνω από κάθε καναπεδάκι. Τα αποκριάτικα -και όχι μόνο- καναπεδάκια είναι έτοιμα να χορτάσουν τους καλεσμένους σας τόσο με την παρουσία τους όσο και με την γεύση τους.