Υλικά:
2 κούπες νερό
2 κούπες πάγο
1 κούπα φράουλες
1/4 κούπας φύλλα βασιλικού
1 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε σχολαστικά τα φύλλα βασιλικού, το λεμόνι και τις φράουλες. Κόβουμε στη μέση τις φράουλες αν είναι μικρές ή σε φετούλες αν είναι μεγαλύτερες και το λεμόνι σε ροδέλες. Σε μια κανάτα βάζουμε τις φράουλες, τα φύλλα βασιλικού, το λεμόνι, το νερό και τον πάγο και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε την κανάτα με νερό και την αφήνουμε για δύο τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.