1/4 κιλού πλιγούρι
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε από την προηγούμενη μέρα χλιαρό νερό, το χυμό από το μισό λεμόνι και το πλιγούρι και το αφήνουμε να μουλιάσει.
Πλένουμε τον μαϊντανό και κρατάμε και ψιλοκόβουμε μόνο τα φυλλαράκια του. Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε το πλιγούρι να στραγγίξει καλά. Στο μούλτι ή σε ένα σέικερ βάζουμε ελαιόλαδο, όσο χυμό θέλουμε από το λεμόνι και αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε την ανοιξιάτικη σαλάτα μας με το λαδολέμονο και την απολαμβάνουμε.